Άμεμπτη, διάφανη, αποτελεσματική διοίκηση

Καλή και η “Διαύγεια” και η δημοσιότητα των δημοτικών συμβουλίων αλλά δεν φτάνει για να έχουν την πεποίθηση μιας τίμιας διοίκησης οι πολίτες. Σε ένα φάκελο σφραγισμένο και κατατεθειμένο σε συμβολαιογράφο με την ανάληψη των καθηκόντων μας, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι θα αποτυπώσουν την πλήρη οικονομική τους κατάσταση για να μπορεί να ελεγχθεί στην παράδοση του δήμου, μια ή περισσότερες θητείες μετά. Μέχρι να νομοθετηθεί το πόθεν έσχες των βουλευτών και για τους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης, η πρωτοβουλία είναι δική μας ως ελάχιστο καθήκον προς τους πολίτες.

Μεθύσαμε με την προοπτική του εύκολου τουριστικού εισοδήματος. Ούτε εύκολο είναι, ούτε φτάνει για μια πόλη με τέτοια ιστορία και δυναμική. Στην περιφέρεια με την μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει τη μικρότερη σε πανελλήνιο επίπεδο -το ένα εικοστό της Αθήνας, το ένα τρίτο της Λάρισας ή των Τρικάλων! Από τις συγκοινωνίες μέχρι τις εκθεσιακές υποδομές και από το λιμάνι μέχρι τα τεχνολογικά πάρκα, έχουμε πολλή και καλή δουλειά μπροστά μας.

Τέλος στις αναχρονιστικές αντιθέσεις και τις κλαψιάρικες διεκδικήσεις που είναι συνήθως οι δικαιολογίες της απραξίας. Η Θεσσαλονίκη δεν αναμετριέται με την Αθήνα αλλά με τον εαυτό της. Η θέση της και οι διεθνείς της σχέσεις είναι αμίμητες, αλλά ελάχιστα γνωστές και λιγότερο αξιοποιημένες. Πόλεις ενός εκατομμυρίου ανθρώπων διαπρέπουν παντού και έχουν άλλη στρατηγική από τις μητροπόλεις-mega cities. Η λύση είναι στη συναίνεση και τη συμμετοχή με την αντίληψη ότι ο επιτυχημένος συνδημότης μας κάνει όλους περήφανους, ότι η όμορφη πόλη μας κάνει όλους πιο όμορφους και χαμογελαστούς. Ή, για να το πω αλλιώς, ο δημοτικός μας υπάλληλος είναι περήφανος που φοράει τα διακριτικά του Δήμου, γιατί προσφέρει με κόπο και σοβαρότητα στο μέλλον μιας περήφανης Θεσσαλονίκης και γίνεται παράδειγμα καθημερινής συμπεριφοράς για όλους τους δημότες.