Αφήστε τις αοριστολογίες. Τα τραπεζοκαθίσματα μένουν!

Τα τραπεζοκαθίσματα μένουν και νοικοκυρεύονται. Αυτό που πρέπει να φύγει από τη Θεσσαλονίκη είναι η αναρχία και η απραξία. Δεν θα κόψουμε τις δουλειές αυτής της πόλης για να κάνουμε δεξιά ή αριστερή φιγούρα. Δείτε εδώ τα Θετικά για τη Θεσσαλονίκη:

  1. Σαφείς κανονισμοί. Όχι όπως ο τραγέλαφος με τους υαλοφράκτες, όπου οι δημοτικές υπηρεσίες έδιναν προδιαγραφές στους καταστηματάρχες και την επόμενη ώρα η δημοτική αστυνομία κατέγραφε παραβάσεις.
  2. Άμεση έκδοση κανονιστικής όπου γίνονται αναπλάσεις. Όχι 4 χρόνια μετά, όπως έγινε στην πολύπαθη Αγίας Σοφίας.
  3. Διαφορετικές ζώνες για τα τέλη χρήσης τραπεζοκαθισμάτων. Δεν νοείται καφενείο ή μπουγατσατζίδικο στις γειτονιές της Ξηροκρήνης, της Τούμπας, της Τριανδρίας ή της Χαριλάου να πληρώνει τα ίδια τέλη με την Τσιμισκή, την Λαμπράκη ή την Παπαναστασίου.
  4. 12 μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση τελών κοινοχρήστου χώρου. Είναι άδικο να πληρώνεις στην αρχή του χρόνου ολόκληρο το ετήσιο τέλος, όταν μάλιστα ο χώρος σου θα αποδώσει κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι.
  5. Αναλογικό τέλος στην έναρξη λειτουργίας. Πού είναι η λογική να ανοίγεις κατάστημα τον Σεπτέμβριο και αντί 4 μήνες να πληρώνεις ετήσιο τέλος;
  6. Deck όπου υπάρχει χώρος στα πεζοδρόμια γιατί προσφέρουν άμεση οριοθέτηση και πολύ ευκολότερο έλεγχο.Έτσι κάνει ο πολιτισμένος κόσμος έτσι θα κάνουμε κι εδώ.
  7. Υιοθεσία δενδροδόχων και φροντίδα για το πράσινο μπροστά στον επαγγελματικό χώρο, με αντίστοιχη μείωση δημοτικών τελών.
  8. Πιο αυστηρές ποινές για τους πραγματικούς παραβάτες, αυτούς που εγκληματούν στο δημόσιο χώρο, και όχι έλεγχους για το μισό μέτρο που προσβάλουν και τη νοημοσύνη και την πραγματική λειτουργία της πόλης.
  9. Ανάπλαση με ομοιόμορφες κατασκευές στην πλατεία Αριστοτέλους, ως συμβολή του δήμου στην προσπάθεια των επαγγελματιών να εκπροσωπήσουν σωστά την πόλη μας.
  10. Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης είναι εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης, είναι και τρόπος ζωής της πόλης. Την τιμούμε με έμφαση στην ποιότητα και στην ποικιλία και όχι με στραγγαλισμό των καταστημάτων.

Εν ολίγοις, ουσία και όχι εισπρακτική λογική. Και δεν χρειάζεται παρά να σκέφτεσαι Θετικά!