Καλωσορίσατε

Kyrizidis

θετικά
ακούραστα
αποφασιστικά.

Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Να σκεφτόμαστε πρώτα θετικά. Να χαμογελάμε. Κι ας μη φουσκώνει το μέσα μας από αισιοδοξία. Θα μάθουμε έτσι. Θα πετάξουμε από πάνω μας τη βαλκανική φιλυποψία και την εχθρότητα προς κάθε ξένο. Και θα βλέπουμε τη ζωή θετικά. Μόνο θετικά. Αυτό το σύμβολο της θετικότητας θα είναι η Θεσσαλονίκη. 
Η δική μας ατζέντα δεν κάνει πηχιαίους τίτλους στις εφημερίδες. Θα είμαστε η δημαρχία του στοιχειώδους, των βασικών. Δηλαδή, της πράξης! Από την καθημερινότητα των δημοτών μέχρι τις εντάξεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Από τα συστήματα μιας smart city που αναπτύσσουν ήδη ερευνητές στο Αριστοτέλειο ενώ η πόλη τους γυρνάει την πλάτη, μέχρι τις υιοθεσίες παρτεριών και δενδροδόχων από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης μας. 

Απτά πράγματα. Που ξεκινάνε από αύριο. 

 

Θεσσαλονίκη Θετικά

Γιορτάζουμε μαζί σας το τέλος της προεκλογικής περιόδου με ένα ανατρεπτικό STREET PARTY!

Αφήνουμε τις κλειστές αιθουσες, τις εξέδρες και τις βαρύγδουπες ομιλίες χωρίς νόημα και κατεβαίνουμε στο δρόμο!
Εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης μας.
Την Πέμπτη 23-5 στις 20.30 σας προσκαλούμε στην τελευταία μας κεντρική εκδήλωση.
Ελάτε Μητροπόλεως με Κομνηνών (arc cafe) σε ένα ανατρεπτικό STREET PARTY!
Ζούμε την πολη μας, τη ζούμε μαζί σας!
Σας περιμενουμε!

ε

Η φιλοδοξία μου είναι μόνο μια καλύτερη πόλη

"Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη Θετικά για έναν μόνο λόγο: για τη Θεσσαλονίκη. Για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας σ’ αυτή την πόλη. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε. Πρώτα απ’ όλα, γιατί σκεφτόμαστε Θετικά! Βάζουμε τη θετική σκέψη απέναντι στην αδιέξοδη και στείρα αντιπαράθεση “δεξιά- αριστερά". Την αισιοδοξία απέναντι στη μεμψιμοιρία, στη μιζέρια. Δεν περιμένουμε να μας κάνουν τη χάρη, αλλά στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας. Κοιτάμε ψηλά ακόμα κι όταν έχουμε δυσκολίες και προβλήματα".

Μάκης Κυριζίδης_03
Μάκης Κυριζίδης_02
Μάκης Κυριζίδης_04
Μάκης Κυριζίδης_01

Ο πολιτισμός είναι βίωμα, όχι θέαμα

Πολιτισμός είναι πρώτα απ’ όλα η επιρροή που έχουν οι τέχνες στην κοινωνική μας ζωή, πόσο ευχάριστη και ευεργετική την κάνουν για τον καθένα από μας. Αν έχεις το καλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου στην πόλη σου, αλλά οι κάτοικοι πνίγονται στη βρωμιά και στην κακή αισθητική του δημόσιου χώρου, δεν έχεις πολιτισμό. Επομένως, oύτε μια πολιτιστική εκδήλωση παραπάνω στο δήμο Θεσσαλονίκης, ούτε ένα ευρώ για νέους θεσμούς και “πρωτοβουλίες”, αν πρώτα δεν καθαρίσουμε την πόλη μας, αν δεν μάθουμε να την κρατάμε καθαρή και όμορφη.

Τι σημαίνει πολιτισμένη πόλη

Λερώνεις; Πληρώνεις!

Σταματήστε να θεωρείτε τον δημόσιο χώρο προσωπικό σας δικαίωμα, όχι γιατί διαφωνώ με την αισθητική σας ή τα μηνύματά σας, αλλά γιατί θέλω να πάψετε να νομίζετε ότι όσοι δεν γράφουν ή δεν καταστρέφουν είναι πρόβατα ενώ εσείς είστε μάγκες. Κάνετε λάθος. Όσοι σέβονται τον κοινό χώρο, τη δημόσια ζωή, δεν είναι άτολμοι και άβουλοι, αλλά αξιοπρεπείς και δημοκράτες, που ανέθεσαν στον δήμο τους τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων. 

Λερώνεις; Πληρώνεις!

Ελάτε να μεγαλώσουμε την πόλη!

Μεγαλώνουμε την πόλη μας: Ανοιχτή ΔΕΘ, ανοιχτό ΑΠΘ, επέκταση στη θάλασσα. Ας βάλουμε μπροστά και την παραλία. Κυριολεκτικά μπροστά! Ο μίζερος πεζόδρομος του κλασικού μετώπου της πόλης (λιμάνι-Λευκός Πύργος) θα επεκταθεί. Όλες οι σοβαρές πόλεις του κόσμου επεκτείνονται στο νερό τώρα που είναι εφικτό και προσιτό οικονομικά. Έτσι κι εμείς στη Θεσσαλονίκη!

Ελάτε να μεγαλώσουμε την πόλη!

Δώστε μας το πράσινο φως

Το πράσινο βελτιώνει την εικόνα της και επηρεάζει το μικροκλίμα και την ποιότητα της ατμόσφαιρας. Προτείνουμε να επανασυσταθεί η αντιδημαρχία Πράσινου. Να υιοθετηθούν από τους επιχειρηματίες οι δενδροδόχοι που βρίσκονται μπροστά στα καταστήματά τους. Να σχεδιάσουμε μαζί με τους ειδικούς το πώς θα προσθέσουμε πράσινο στον περιβάλλοντα χώρο και στους κοινόχρηστους χώρους των δημόσιων κτιρίων. Να κάνουμε πράσινα τα αδόμητα οικόπεδα.

Πράσινη πόλη

Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Θετικά.

Στη θέση των μονολόγων μπροστά σε φιλικά ακροατήρια, καλώ τους συνυποψήφιούς μου να βάλουμε κοινές δημόσιες εκδηλώσεις-συζητήσεις, ζωντανά debates. Για να μπορούν και οι πολίτες να βγάλουν άκρη, προτείνω να έχουν θεματικό χαρακτήρα, να γίνονται σε όλες τις περιοχές του δήμου, να συντονίζονται από δημοσιογράφους και να δημοσιεύονται χωρίς επεξεργασία, σε real time. 

th

Θεσσαλονίκη όμορφη και φιλόξενη για τους τουρίστες

Μια πόλη κτισμένη κυριολεκτικά πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο, ένα μεγάλο λιμάνι και μια πραγματική ανταγωνίστρια όλων των μεσογειακών λιμανιών. Από αυτό το σύστημα αξιών θα πρέπει να προκύπτει και η στρατηγική μας στον τουρισμό. Ανθρώπινη πόλη σημαίνει ανοιχτή, χαρούμενη, φιλόξενη, με τα τραπεζάκια έξω. Μια υπόσχεση απόλαυσης, διασκέδασης και χαλάρωσης για city breaks και διεθνή συνέδρια.

τουρισμός

Συμμετέχουμε όλοι

Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από τις εκλογές και τον προεκλογικό αγώνα για να συζητήσει κανείς τα θέματα της αυτοδιοίκησης και της δημοκρατίας. Μπείτε στο παιχνίδι, ρωτήστε, κουβεντιάστε, ψηφίστε, σκεφτείτε μια καλύτερη λύση. Και κάντε το χωρίς καυγάδες. Όταν η συζήτηση περιορίζεται στις βρισιές και στο ποιός είσαι εσύ και ποιόν υποστηρίζεις, τα περιθώρια για προβληματισμό και λύση πάνε περίπατο.

Συμμετέχουμε όλοι

Για μία όμορφη Θεσσαλονίκη που αξίζει να ζεις

Θέλουμε την πιο κοσμοπολίτικη, την πιο ευρωπαϊκή ελληνική πόλη -έτσι ήταν πάντα η Θεσσαλονίκη. Θέλουμε μια έξυπνη πόλη, καθαρή, ασφαλή και πρόσφορη και για επιχειρήσεις και για ψυχαγωγία. Θέλουμε να αυξήσουμε την οικονομική της δύναμη και την επιρροή της στη νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Λ Πυργος αρχικη

Στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη

Η κοινωνική αλληλεγγύη να πάψει να συνδέεται με ελεημοσύνη και επικοινωνιακές “διεκδικήσεις” με τις αντίστοιχες πολιτικές-κομματικές-ιδεολογικές κορώνες. Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν δεκάδες οργανισμοί, επιχειρήσεις και συλλογικότητες, όπως το Άσυλο του Παιδιού, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Άρσις και τόσοι άλλοι, που έχουν τη γνώση, τον μηχανισμό και τους ανθρώπους να προσφέρουν. Ο δήμος θα στέκεται δίπλα τους και θα συντονίζει τις κοινές προσπάθειες για να είμαστε όλοι αποτελεσματικοί και ακριβοδίκαιοι. 

κυ

Τι αγαπώ στη Θεσσαλονίκη

"Να στέκεσαι με πλάτη τα τείχη δίπλα στην Πορτάρα στα βυζαντινά κάστρα και να βλέπεις την πόλη από ψηλά το ηλιοβασίλεμα, την ώρα που ανάβουν τα φώτα της.Έχετε μπροστά σας όλα τα καλά και τα ανάποδα της πόλης μας και το δίλημμα: να παγώσουμε το χρόνο και να ευχηθούμε ότι θα μας σώσουν τα κάστρα ή να σχεδιάσουμε το μέλλον αυτής της πόλης με αυτοπεποίθηση και τόλμη;"

img

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις δικές σας ιδέες για την πόλη που ζούμε και ονειρευόμαστε. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω της σελίδας μας στο Facebook και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας!

δδ