Μάκης Κυριζίδης

Ο Μάκης (Εφραίμ) Κυριζίδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Ειδίκευσης στη Φιλοσοφία & Μεθοδολογία Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Είναι Μάχιμος Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Με έντονη παρουσία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος  Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και της Οικονομικής Επιτροπής. Ακόμα είναι αιρετός εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στην ΚΕΔΕ και Μέλος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ.

Είναι αιρετός αναπληρωτής Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, μέλος της Φιλοπτώχου Αδερφότητας Ανδρών, της Ευξείνου Λέσχης και του Συλλόγου Φίλων Δάσους Θεσσαλονίκης ενώ διετέλεσε αιρετός Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματίων Νομού Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ποντίων Μακεδονίας.      

 

 

Ελάτε να σχεδιάσουμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης

"Να στέκεσαι με πλάτη τα τείχη δίπλα στην Πορτάρα στα βυζαντινά κάστρα και να βλέπεις την πόλη από ψηλά το ηλιοβασίλεμα, την ώρα που ανάβουν τα φώτα της. Νομίζω ότι όσοι νοιάζονται για την Θεσσαλονίκη πρέπει να αφιερώσουν λίγο χρόνο σ’αυτό το σημείο. Θα σκέφτονται καλύτερα και θα εξηγήσω με δυό λόγια γιατί. 

Έχετε μπροστά σας όλα τα καλά και τα ανάποδα της πόλης μας: υπέροχη θέση, απέραντη θάλασσα και μικρό λιμάνι, βιομηχανία στο βάθος προς τα δυτικά, πανεπιστήμια και έκθεση στο κέντρο, εκκλησίες και μνημεία πνιγμένα ανάμεσα στις οικοδομές της αντιπαροχής, πυκνή δόμηση άχρωμη και άοσμη αν εξαιρέσεις 2-3 σημαντικά κτίρια, την άνω πόλη και τον Λευκό Πύργο, ελάχιστοι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι... 

Έχετε μπροστά σας το δίλημμα: να παγώσουμε το χρόνο και να ευχηθούμε ότι θα μας σώσουν τα κάστρα ή να σχεδιάσουμε το μέλλον αυτής της πόλης με αυτοπεποίθηση και τόλμη; Ό,τι και να διαλέξετε, πάντως συμφωνείστε να την καθαρίσουμε. Και να ξέρετε ότι εμείς που βλέπουμε τη Θεσσαλονίκη Θετικά δεν έχουμε στο νου μας μόνο τις τουριστικές φωτογραφίες, αλλά την ολοζώντανη καθημερινή πραγματικότητα μιας πόλης που έχει πάθος, που έχει ανάγκες, που έχει ελπίδες και δικαίωμα σε ένα μέλλον πιο λαμπρό από το παρελθόν της".