Πολιτισμό για όλους και όχι μόνο για τους "φίλους των φίλων" υποσχέθηκε ο Μάκης Κυριζίδης.

Πολιτισμό καθαρό, πολιτισμό ανοιχτό για όλους τους δημιουργούς, υποσχέθηκε ο Μάκης Κυριζίδης σε μια αίθουσα γεμάτη νέους, που έσπευσαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη θετικά".

«Θέλουμε πολιτισμό ανοιχτό σε όλους τους δημιουργούς! Τα πηγαδάκια και οι "φίλοι των φίλων", δεν θα έχουν πρόσβαση στο δήμο μας. Επιτέλους τέλος στον πελατειακό πολιτισμό»!

Ο υποψήφιος δήμαρχος επισήμανε ότι πολιτισμός σημαίνει δημιουργική έκφραση, αλλά κυρίως σημαίνει καθαρή σκέψη, καθαρές λύσεις, καθαρή συμπεριφορά.

«Οι τέχνες, έρχονται να «εφαρμόσουν» πάνω στην πολιτισμένη ζωή για να εξυψώσουν το πνεύμα μας. Δεν έχουν ρόλο ως «κατακάθι».

Όπως είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού, «αν οι κάτοικοι πνίγονται στα σκουπίδια και στην κακή αισθητική του δημόσιου χώρου, δεν έχεις πολιτισμό, αλλά μια μπίζνα που μπορεί να μη βγάζει ούτε τα λεφτά της».

Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Γρηγοράς «ξετύλιξε» το πρόγραμμα της παράταξης για τον Πολιτισμό, ενώ τις απόψεις τους κατέθεσαν δυο εξαιρετικοί ομιλητές και γνώστες των Πολιτιστικών θεμάτων, ο Αρχιμουσικός, Φίλιππος Μοδινός και η σοπράνο Ισμήνη Γιαννάκη.