Οι θέσεις μας

Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Θετικά.

Στη θέση των μονολόγων μπροστά σε φιλικά ακροατήρια, καλώ τους συνυποψήφιούς μου να βάλουμε κοινές δημόσιες εκδηλώσεις-συζητήσεις, ζωντανά debates. Για να μπορούν και οι πολίτες να βγάλουν άκρη, προτείνω να έχουν θεματικό χαρακτήρα, να γίνονται σε όλες τις περιοχές του δήμου, να συντονίζονται από δημοσιογράφους και να δημοσιεύονται χωρίς επεξεργασία, σε real time. 
Περισσότερα

Λερώνεις; Πληρώνεις!

Μου είναι αδιάφορο αν η αφίσα ή ο μαρκαδόρος ανακοινώνει ένα ρέιβ πάρτυ, μια διαδήλωση διαμαρτυρίας, την άφιξη ενός ιερού λειψάνου ή την καψούρα οποιουδήποτε. Σταμάτα να θεωρείς τον δημόσιο χώρο προσωπικό δικαίωμα, όχι γιατί διαφωνώ με την αισθητική ή τα μηνύματά σου, αλλά γιατί θέλω να πάψεις να νομίζεις ότι όσοι δεν γράφουν ή δεν καταστρέφουν είναι πρόβατα ενώ εσύ είσαι μάγκας. Λερώνεις; Πληρώνεις!
Περισσότερα

Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις

Αν έχεις το καλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου στην πόλη σου, αλλά οι κάτοικοι πνίγονται στη βρώμα και στην κακή αισθητική του δημόσιου χώρου, δεν έχεις πολιτισμό αλλά μια μπίζνα που μπορεί να μη βγάζει ούτε τα λεφτά της. 
Περισσότερα

Αφήστε τις αοριστολογίες. Τα τραπεζοκαθίσματα μένουν!

Τα τραπεζοκαθίσματα μένουν και νοικοκυρεύονται. Αυτό που πρέπει να φύγει από τη Θεσσαλονίκη είναι η αναρχία και η απραξία. Δεν θα κόψουμε τις δουλειές αυτής της πόλης για να κάνουμε δεξιά ή αριστερή φιγούρα.
Περισσότερα

Θέλουμε μία πράσινη Θεσσαλονίκη

Tα παρτέρια και οι δενδροδόχοι (δηλαδή, οι 16.000 τρύπες με χώμα που έχουμε στη Θεσσαλονίκη) στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους, θα υιοθετούνται από τους δημότες που αγαπούν το πράσινο. Τα πρόσωπα ή οι επιχειρήσεις ή οι οργανισμοί που φροντίζουν σωστά τα δένδρα και τα λουλούδια στις θέσεις που υιοθέτησαν θα έχουν έκπτωση 10% στα δημοτικά τέλη. Την αξίζουν και το έργο τους θα το απολαμβάνουμε όλοι.
Περισσότερα

Συμμετέχουμε όλοι!

Συμμετοχή, συλλογική δράση και πρωτοβουλία των δημοτών με το δήμο στο συντονισμό και την υποστήριξη. Αν έχεις χρήμα ή επιστήμη ή δημιουργικές ιδέες και θέλεις να σταθείς στην πόλη που σε στηρίζει, έλα να χορηγήσεις ή να υιοθετήσεις ή να προσφέρεις εθελοντικά στις κοινές μας δράσεις.

Περισσότερα

Άμεμπτη, διάφανη, αποτελεσματική διοίκηση

Μεθύσαμε με την προοπτική του εύκολου τουριστικού εισοδήματος. Ούτε εύκολο είναι, ούτε φτάνει για μια πόλη με τέτοια ιστορία και δυναμική. Στην περιφέρεια με την μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει τη μικρότερη σε πανελλήνιο επίπεδο -το ένα εικοστό της Αθήνας, το ένα τρίτο της Λάρισας ή των Τρικάλων! Από τις συγκοινωνίες μέχρι τις εκθεσιακές υποδομές και από το λιμάνι μέχρι τα τεχνολογικά πάρκα, έχουμε πολλή και καλή δουλειά μπροστά μας.
Περισσότερα

Ανοιχτή ΔΕΘ, ανοιχτό ΑΠΘ, επέκταση στη θάλασσα

Χωρίς τραπεζοκαθίσματα, χωρίς προνόμια για τους ημέτερους, χωρίς μπαρόκ αισθητική -χώροι ανοιχτοί σε κατοίκους κι επισκέπτες και στα ποδήλατά τους ή τα παιδικά τους κατοτσάκια. Μια νέα εικόνα της πόλης από τη θάλασσα και προς το θρυλικό ηλιοβασίλεμα της Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα

Στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη

Κοινωνική αλληλεγγύη, δηλαδή, χείρα βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη για να μπορούν να ζουν και να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή με αξιοπρέπεια. Με μας στο δήμο, η κοινωνική αλληλεγγύη θα πάψει να συνδέεται με ελεημοσύνη και επικοινωνιακές “διεκδικήσεις” με τις αντίστοιχες πολιτικές-κομματικές-ιδεολογικές κορώνες. Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν δεκάδες οργανισμοί, επιχειρήσεις και συλλογικότητες, που έχουν τη γνώση, τον μηχανισμό και τους ανθρώπους να προσφέρουν.
Περισσότερα